Dvije vikend akcije: „Biti vidljiv, biti siguran“ i „Alkohol i droga“

Preventivnu akciju “Biti vidljiv biti siguran” provesti će Služba policije i Postaja prometne policije Čakovec, Policijske uprave međimurske u nedjelju, 2. prosinca s početkom u 18,30 sati.

Policijski službenici će u Čakovcu, u Hotelu Park prisustvovati okupljanju osoba starije životne dobi Udruge samaca. S obzirom da 2. prosinca započinju jutarnje mise kojima je nazočan veći broj osoba starije životne dobi, koji se u pravilu kreću u doba smanjene vidljivosti prometnicama u svojstvu pješaka i u tamnoj odjeći, policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održati će kratko predavanje o stanju sigurnosti i opasnostima koje ih očekuju na cestama te važnosti označavanja reflektirajućim materijama s obzirom da su najranjiviji sudionici u cestovnom prometu. Po završetku predavanja policijski službenici podijeliti će nazočnima reflektirajuće trakice za nadlaktice kako bi bili što vidljiviji u prometu.

Tijekom noći s 1. na 2. prosinca od 23 do 5 sata provesti će se operativna akcija „Alkohol i droga“.          

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)