DVD NE IZNAJMLJUJE DVORANU ZA PRODAJU CVJETNIH ARANŽMANA

Bliži se blagdan Svih svetih i potražnja za cvjetnim aranžmanima, cvijećem i lampionima biti će ogromna. Prilika je to za lijepu zaradu cvjećarima koji se snalaze na razne načine kako bi se približili kupcima.

Prije nekoliko dana obratila nam se Verica Mihalic, vlasnica jedne privatne cvjećarne, nezadovoljna i ogorčena odlukom DVD-a Mursko Središće koji je ove godine odustao od iznajmljivanja svoje dvorane za prodaju cvjetnih aranžmana. Ona je dvoranu koristila protekle dvije godine, platila najam od 1.000,00 kuna te besplatno dala cvijeće i lampione za potrebe DVD-a. Sada je neugodno iznenađena i smatra da je u igru uključena jedna druga, konkurentska cvjećarna.

Kako bi saznali o čemu se točno radi nazvali smo Juraja Zadravca, predsjednika DVD-a koji se rado odazvao na razgovor i u svojoj izjavi naveo sljedeće: “Upravni odbor DVD-a je odlučio da dvoranu više ne iznajmljujemo za te potrebe jer su režijski troškovi veliki i od tog novca nam ne ostane puno. Također u tom periodu svoje termine imaju i mažoretkinje koje bi tako bile zakinute za svoje treninge. Čuo sam da Verica Mihalic time nije zadovoljna i da će nam uputiti žalbu. Mi ćemo je razmotriti i odgovoriti na nju. Napominjem da je odluka donesena sa 6 glasova protiv iznajmljivanja, dok je jedan član Upravnog odbora bio za. a jedan suzdržan”.

U svojoj žalbi Verica navodi kako se DVD pozicionirao u korist konkurentske cvjećarne kojoj namjerava izdati dvoranu za nižu cijenu, što je čudi i smatra da su posrijedi neki drugi interesi.

Upravni odbor DVD-a odgovorio je 02.10.2013. i to priopćenje donosimo u cijelosti.

“UO DVD-a Mursko Središće na svojoj sjednici održanoj dana 04.09.2013. donio je odluku da se dvorana ne može iznajmiti za tu vrstu djelatnosti, a dvorana je zauzeta 22., 25., 26., i 29. listopada. Žalba se ne uvažava što je potvrđeno na sjednici UO i NO dana 01.10.2013. godine.”

Dakle, prema ovome, ni jedna cvjećarna neće ove godine koristiti dvoranu DVD-a za izradu i prodaju aranžmana, a sljedeće, živi bili pa vidjeli !  (R. Tomanić)