Dva odlična kviza za završetak Europskog tjedna u Međimurju

Zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna u Međimurskoj županiji održana su dva zabavno-edukativna kviza koji su zajedno okupili više od dvjestotinjak entuzijastičnih građana željnih da pokažu svoje znanje o Europi i Europskoj uniji.

U prijepodnevnim satima u Čakovcu je održan već tradicionalni, četvrti po redu EU pub kviz koji je ponovo okupio najbistrije glavice i najs(p)retnije srednjoškolce naše županije kako bi pokazali svoje znanje o Europskoj uniji, Europi i još koječemu.  Kviz organizira voditeljica Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec Marija Stanković i Srednja škola Čakovec, pod vodstvom Mladena Tote, profesora iz Srednje škole Čakovec. Cilj kviza je potaknuti učenike da na zabavan način uče o Europskoj uniji i upoznaju se s brojnim mogućnostima koje ona pruža. Četvrtu godinu za redom, nastavlja se uspješna suradnja između javnih i obrazovnih institucija te mladih ljudi, srednjoškolaca čime se doprinosi popularizaciji tematike o EU, ali i njezinim neupitnim benefitima.

U 7 kategorija znanja 17 je ekipa pokazalo zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, država, jezika, političara i gastronomskih užitaka, dok su u bonus krugovima pokazali odlične vještine crtanja bez gledanja, bacanja pikada i plesanja. Najbolje su bile ekipe Srednje škole Čakovec, Lipe i Big Five koje su osvojile prvo i drugo mjesto, dok su čakovečki gimnazijalci osvojili odlično treće mjesto. Uz vrijedne nagrade kao što su ulaznice za bazene i kino, u jesen ove godine svi će oni otići u posjet Predstavništvu Europske komisije i Uredu EU parlamenta u Zagrebu uz još par iznenađenja.

Večer je završila tradicionalnim Pub Quizom u Starom hrastu u Čakovcu koji je ovog četvrtak bio u znaku Europe i Europske unije. Brojne ekipe, njih 27 još jednom su dokazale popularnost ovakve vrste natjecanja te da je znanje „in“. U opuštenoj atmosferi, pod već uhodanim vodstvom Krešimira Biškupa, tijesna se borba vodila do samoga kraja, no ipak  zasluženo, u završnici su slavili već dobro poznati kvizaši Čokeri. Vrijedne nagrade osigurao im organizator, Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec, Pivovara Lepi dečki i Good Spirit sa svojim dobro poznatim proizvodima.

UO za poslove župana