DV Vesela loptica ispratio četvrtu generaciju vrtićkih maturanata

Najstariji vrtićarci Dječjeg vrtića Vesela loptica iz Preloga u petak su se predivnom završnom svečanošću oprostili od veselih vrtićkih dana, a od jeseni ih očekuju nove životne avanture i odlazak u školu. Završna svečanost povodom njihovog skorašnjeg odlaska obilježena je divnim programom, pjesmom, recitacijama, sjajnom energijom i završnim maturantskim plesom s roditeljima.

Nakon sjajnih nastupa, njihove vrijedne odgojiteljice, Lea Tomašić i Maja Lajtman, nisu skrivale oduševljenje, a program je završio dodjelom „maturantskih“ kapica i prigodnih poklona za dvadesetak mališana koji s krajem ove pedagoške godine kreću u školu. Poput pravih maturanata, mališani su bili obučeni u crvene odore, a dodjela zasluženih kapica bila je jako emotivna roditeljima koji su ispustili i pokoju suzu radosnica.

„Svih ovih godina s našim smo mališanima zajedno rasle, učile, pjevale, veselile se te stvorile neraskidivu vezu ispunjenu najljepšim emocijama. Svako je dijete ostavilo neizbrisiv trag u rastu, razvoju i formiranju kulture življenja unutar zidova našeg vrtića“, istaknule su ponosne odgojiteljice skupine „Zmajići“.

Zmajići su u svom bogatom završnom programu otpjevali i pjesmice vrtiću povezane uz stvari na koje su posebno ponosni. Uz zastavu tolerantnog vrtića, koju je DV Vesela loptica zaslužio sudjelovanjem u velikom međunarodnom projektu Say hello to the world, nedavno se vrtićem vijori i Zelena zastava sa znakom Ekoškole.

„Rad s djecom je zahtjevan, iziskuje mnogo truda, strpljenja, ali mi ovdje radimo jedan od najljepših poslova na svijetu. Naši rezultati su svakodnevni, a to su dječji osmjeh, dječji uspjeh i dječji zagrljaj te bez njih ne bi svakog dana radili i stvarali, dijelili iskrenost i toplinu, rasli u bezbrižnosti, osjećali se sigurno i sretno“, zaključila je ravnateljica Jasmina Bajus.

Benjamin Bauer