Državni susreti djece hrvatskih branitelja

 

„Međimurska ekipa  najuspješnija na susretima“

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji  Udruge Hrvatskih dragovoljaca  domovinskog rata,  održani su u  Selcu-Crikvenici  od 21.-23 travnja 2022.. Na 19. po redu susretima   sudjelovalo  je  oko 450 djece iz svih županija Republike  Hrvatske. Našu županiju predstavljalo je 23 djece-unuka  članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata  koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 8. županijskim susretima održanim 25. lipnja 2021. u Strahonincu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: par DAVID i JOSIP KOVAČIĆ iz Svetog Jurja na Bregu   mlađa skupina, te  par KARKO POVODNJA i EMIL VRBANEC iz Mihovljana starija skupina u Stolnom nogometu, NOA MIHOCI iz Mihovljana mlađa skupina  i KARLO KOVAČ iz Strahoninca starija skupina u Elektronskom pikadu, kao i MIHAEL VIDAKOVIĆ iz Mihovljana mlađa skupina u Likovnoj radionici.

Drugo mjesto i srebrne medalje  osvojila  je starija malonogometna ekipa u sastavu MARKO BAKAČ, BORNA BRZUHALSKI, PETAR NOVAK, VINKO CIRKVENČIĆ, FRAN VIDOVIĆ, KEVIN ČERJAVIĆ, NINO ANDRAŠEC, a EMA HUZJAK mlađa skupina u Elektronskom pikadu, te STJEPNA HUZJAK  u mlađoj dobnoj skupini u Modeliranju.

Treća mjesta i brončane medalje osvojili su KARLO TKALČEC iz Ivanovca mlađa skupina, LUKA JANUŠIĆ iz Belica starija skupina u Elektronskom pikadu, te SIMONA BAŠEK iz Ivanovca starija skupina u Modeliranju.

S obzirom na broj osvojenih medalja 19 komada ekipa Međimurske županije proglašena je najboljom ekipom Državnih susreta djece 2022.  za što su primili pehar ukupnog pobjednika.

Djecu su u njihovim uspjesima  vodili Dražen Posavec, Stjepan Horvat, Dragan Podvezanec i Franjo Horvat.

Foto: Franjo  Horvat, Stjepan Horvat

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.

??