Državni susreti djece hrvatskih branitelja “Savudrija 2019. – Uspomene za sretnu budućnost!”

Državni susreti djece hrvatskih branitelja u organizaciji  Udruge Hrvatskih dragovoljaca  domovinskog rata, a  pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih  branitelja održani su u  dječjem odmaralištu “Vladimir Nazor” u Savudriji od 02. -05. rujna. Na 18. po redu susretima   sudjelovalo  je  oko 500 djece iz svih županija Republike  Hrvatske. Našu županiju predstavljalo je 21 dijete članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata  koji su pravo nastupa stekli svojim rezultatima postignutim na 7. županijskim susretima održanim 25. lipnja u Mihovljanu. Natjecanja su se odvijala u dvije dobne skupine: mlađa od 1. do 5. razreda OŠ i starija od 6. razreda OŠ do 1. razreda SŠ. Sva djeca su postigla zavidne rezultate u svim disciplinama u kojima su nastupali i dostojno zastupali naše Međimurje, a za svoj trud su nagrađeni medaljama.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su: DOMAGOJ HARAMIJA I LUKA LOVRINČEVIĆ iz Donje Dubrave u stolnom nogometu te LUCIJA GOLUB iz Donje Dubrave u modeliranju   u starijoj  dobnoj skupini.

Drugo mjesto i srebrne medalje u likovnoj radionici  osvojila  je STEFANIJA GOLUB iz Donje Dubrave , a  u elektronskom pikadu SAMUEL PODVEZANEC iz Vratišinca u mlađoj dobnoj skupini.

Djecu su u njihovim uspjesima  vodili Dragan Podvezanec, Snježana Hren, Franjo Horvat i Kristina Golub.

Četverodnevno druženje popraćeno lijepim vremenom i kupanjem djeci je brzo prošlo, stekla su se nova poznanstva i prijateljstva. Na povratku kući organizirano je razgledavanje grada Umaga.

 

foto; Franjo   Horvat

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.