DRAŽEN SRPAK – VELIKO HVALA SVIMA !

Zahvala učesnicima u akciji prevencije poplave rijeke Mure

u Murskom Središću, Križovcu i Hlapičini.

Poštovani.

 

Tijekom 13.09., 14.09. i 15.09.2014. godine, u Murskom Središću, Križovcu i Hlapičini, zbog visokog vodostaja rijeke Mure desila se realna opasnost po ljude i kuće od poplave Mure i izlijevanja oborinskih voda iz kanala i šahtova po ulicama zbog obilnih kiša, a manji broj kuća i gospodarskih objekata je nažalost bio i poplavljen. Građani kojima je počinjena šteta na objektima biti će uskoro i putem medija i osobno obaviješteni o načinu podnošenja zahtjeva za ublažavanje štete.

 

Dana 15.09. (ponedjeljak) u 12,00 sati zabilježen je povijesno najviši vodostaj rijeke Mure u Murskom  Središću u visini od čak 536 cm.


U navedenim izvanredno teškim uvjetima samo zahvaljujući pravovremenoj koordinaciji i nesebičnoj intervenciji prvenstveno sljedećih: DVD Mursko Središće, DVD Peklenica, DVD Križovec i drugi DVD-i sa područja Međimurja, Civilna zaštita Grada Mursko Središće, Policijska uprava Međimurska, Policijska postaja Mursko Središće, Hrvatska gorska služba spašavanja, „Hrvatske vode“, komunalna služba Grada Mursko Središće, mjesni odbori s područja Grada,  (puno su pomogli Romi iz MO Sitnice), građani vlasnici mehanizacije (traktori, kamioni, pumpe), nadležne županijske službe te sve građanke i građani dobre volje koji su se aktivno uključili u provođenje mjera zaštite i spašavanja, nije došlo do većeg izlijevanja rijeke Mure niti je pričinjena veća šteta od poplave.

 

U svojstvu gradonačelnika Grada Mursko Središće želim izraziti iskrenu zahvalnost svim pripadnicima navedenih postrojbi, svim gradskim i županijskim službama, građankama i građanima, fizičkim i pravnim osobama koji su odvojili svoje vrijeme i trud, te svojim radom, zalaganjem i znanjem pomogli kod izrade „zečjih“ nasipa, ispumpavanja šahtova i kanala i kod drugih aktivnosti u cilju prevencije i ublažavanja štete od poplave Mure. Hvala svima.

         S poštovanjem.

GRADONAČELNIK:

Dražen Srpak

 

(foto Tin Tomanić)