Dražen Srpak: Ribički dom na ribnjaku Zalešće koristiti će sve udruge, društva, sportske i kulturne organizacije

Ribnjak Zalešće kojim upravlja ŠRD Mura iz Murskog Središća izgleda zaista prekrasno te je osim za ribolov pogodan i za mnoge druge rekreativne sadržaje, od odbojke na pijesku, malog nogometa, viseće kuglane, pikada i još mnogo njih koje građani mogu upražnjavati u ovom cvijetu prirode.

Namijenjen je i djeci jer su tamo i dječja igrališta, okoliš je vrhunski uređen, trava je njegovana i nestvarno zelena, zasađeno je razno ukrasno bilje, sve u svemu biser prirode.

Da bi njegov sadržaj bio još potpuniji i učinkovitiji, iako se tamo već održavaju razne gradske manifestacije poput proslave 1. Svibnja, Gradskog kotlića (ovo su samo najznačajnije) na tom prostoru gradi se Ribički dom. Biti će to veliki, višenamjenski objekt, idealno uklopljen u prostor koji će, kada bude potpuno završen izgledati kao „kućica u cvijeću“.

Izgradnju Ribičkog doma u većini financira Grad Mursko Središće, a manjim dijelom ŠRD Mura. Povodom ovog, još jednog značajnog objekta za grad i njegove stanovnike razgovarali smo s gradonačelnikom Draženom Srpakom.

„Kao što vidite Ribički dom je pod krovom i to je za sada najbitnije. Slijedi unutarnje uređenje koje će se provesti u sljedećoj fazi. Do sada je u Ribički dom uloženo oko 650.000,00 kuna no kada bude gotov ta cifra će iznositi oko milijun kuna. Najvažnije u svemu ovome je da će ovaj objekt, osim ribiča naravno, moći koristiti svi građani, dakle sve udruge, društva, sportske i kulturne organizacije i drugi subjekti koji djeluju na području grada. Sam Ribički dom imati će prizemlje i veliku prostoriju na katu koja će biti pogodna za održavanje sastanaka, skupova i sl. i sve to u ovom prekrasnom prirodnom okruženju. Ovaj objekt kad bude potpuno završen i predan na korištenje biti će još jedna važna značajka i ponos našeg grada.“

(R. Tomanić, foto rt)