Drava nije tu da nas dijeli, nego da nas spaja

Uvijek ističem da treba #razgovarati i #surađivati, jer dobra suradnja izrodi i dobrim rezultatima pa smo se tako danas na dravskom mostu susreli s kolegama iz Međimurske županije te razgovarali o zajedničkim temama.

Rijeka Drava, kao prirodna prepreka između Varaždinske i Međimurske županije, umjesto da nas dijeli, mora biti dodirna točka suradnje. Smatram da je upravo sada vrijeme za regionalne programe važne za obje županije. Oko ove naše predivne rijeke imamo mnogo zajedničkih tema, o kojima smo razgovarali s kolegama iz Međimurja, a među njima je prometna povezanost te korištenje same rijeke i jezera. Naime, našim Prostornim planom predviđa se daljnja #izgradnja #obilaznice Varaždina koja bi se trebala nastaviti od Hrašćice, preko kanala i rijeke Drave te spojiti na obilaznicu u Nedelišću. Time bi riješili problem prometnih gužvi, a ujedno bili i bolje #povezani.

Iskorak prema Dravi, koliko sam upoznat, predviđaju i u Općini Nedelišće, odnosno da se na akumulacijskom jezeru izgradi riječna #luka kao turistička nadogradnja za #sport, #turizam, boravak u prirodi i sl. Smatram da je upravo takvim pristupom – razgovorom i suradnjom, moguće napraviti daleko više, daleko veći iskorak. Rijeka #Drava nije tu da nas dijeli, nego da nas #spaja

Detaljnije na https://bit.ly/3vI5Byq

Anđelko Stričak