DONACIJOM POSTAVLJENI NOVI PROZORI NA KAPELICI U GORNJEM KRAJU

Kapelica u ulici Matije Gupca kulturni je spomenik Grada M. Središća. Ujedno se nalazi na karti Murskog Središća u razgledavanju Rudarsko- murskog puta. Svake godine mnogo prolaznika stane u njenom razgledavanju , a kako je već bila u  dosta lošem stanju Blanka Rihtarec osoba koja se brine o njenom održavanju i čišćenju pokrenula je akciju za njezinu obnovu.

Toj akciji pridružio se i portal Muralist koji je  preko svojih članaka pisao o toj potrebi. S obzirom  da se portal Muralist čita i izvan naše zemlje tako su taj članak pročitali  Ivan i Marija Špiranec iz M.Središća , M.Gupca 70 koji su  već niz godina na radu u inozemstvu u Njemačkoj. Bez mnogo dvoumljenja nazvali su Blanku  obavijestivši je da su spremni donirati za obnovu kapelice. Kako su prozori na samoj kapelici bili u zaista derutnom stanju bračni par Špiranec odlučio je sam donirati novce za prozore te su oni već ovih dana postavljeni od strane firme Vnuk iz Svetog Marina na Muri.

Kako se i Grad uključio u obnovu odlučeno je da se sredstva Grada utroše u unutrašnje uređenje kapelice ( postavljanje pločica , soboslikarski radovi , uređenje oltara i dr.). Moramo istaknuti da su se i za izvođenje tih radova našli donatori tako da će financijska sredstva  biti potrebno utrošiti samo za materijal.

Ovaj lijep primjer obitelji Špiranec samo pokazuje da ima još ljudi koji su spremni pomoći ne tražeći u svemu osobnu korist.

Župnik Antekolović također je jako zahvalan Špirancovima na ovoj lijepoj gesti prema svojoj zajednici.

Najljepša hvala obitelji Špiranec u ime župljana Župe M.Središće , a i u ime portala Muralist kao jednog od pokretača akcije. Ujedno hvala i Gradu M.Središće te gradonačelniku Srpaku na pomoći. (m)

misa 8

unnamed