Dojava MO Sitnice – policija i komunalni redar pronašli palitelja

Komunalni redar grada Mursko Središće jučer je, u večernjim satima, zaprimio dojavu od Mjesnog odbora Sitnice o vršenju paljenja na otvorenom na području grada.

Komunalni redar je nakon toga izašao na teren te je obavijestio policiju o istome. Patrola policije iz postaje Mursko Središće te interventna policija iz Policijske uprave Međimurske izašle su na teren zajedno s komunalnim redarom. Počinitelj nije zatečen na licu mjesta.

Temeljem saznanja i svih prikupljenih tvrdnji, počinitelj (M.B.) je pronađen na svojoj adresi prebivališta te je priznao krivnju. Policija i komunalni redar u dvorištu počinitelja također su uočili bijelo kombi vozilo iz kojeg se dimilo, a unutra se nalazilo žarište bakra. Prema Odluci o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka na području grada Mursko Središće komunalni redar će počinitelju izreći maksimalnu moguću novčanu kaznu u iznosu od 1.000,00 kuna.

Također je, shodno jučerašnjem sastanku gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka i načelnika Policijske uprave Međimurske, dogovor ispoštovan na način da je policija nakon poziva komunalnog redara izašla na teren, utvrdila indetitet počinitelja i brzo djelovala.

Grad Mursko Središće i nadalje očekuje od Mjesnog odbora Sitnice da upozoravaju svoje mještane i građane da paljenje guma, plastike, olupina automobila čini veliku zdravstvenu štetu te da i dalje obavještavaju Grad Mursko Središće o počiniteljima.

(tekst: GMS,foto: rt, ilustracija)