Događanjima bogata subota u Čakovcu, uz vatrogastvo, Festival cvijeća, jagoda i tradicije te nogomet

Nešto lošije vremenske prilike krajem svibnja nisu svima omogućile da posjete ili pak izlažu na Festivalu cvijeća, jagoda i tradicije, pa je ovog petka i subote Turistička zajednica grada Čakovca nastavila s Festivalom. Pritom je okupila velik broj Čakovčana i Međimuraca, ali i zavidan broj vrijednih izlagača koji su dočekali sunčano vrijeme i svoje predstavljanje u punom sjaju u centru grada prepunom cvijeća, jagoda i domaćih proizvoda. Izlagači su u subotu u Čakovcu sve do 19 sati.

Tek nešto dalje od centra, u Jezeru Starog grada Međimurski nogometni savez organizirao je završni susret Zabavne lige vrtića za proljetni dio nogometne sezone. Najbolje vrtićke ekipe nogometašica i nogometaša odmjerile su snage podijeljene u tri skupine. Pregršt dobrih utakmica, puno bodrenja trenera i roditelja, uz druženje i zabavu, okupilo je u Čakovcu oko 150 djece u 16 ekipa. Snage su odmjerili NŠ Prelog 1, 2 i 3, NŠ Međimurje – Čakovec 1, 2 i 3, NŠ Rudar 1, 2 i 3, NŠ Općina Mala Subotica, NŠ Sveti Martin, NŠ Dinamo Zelenko, NŠ Sloga Čakovec 1 i 2, NŠ Donje Međimurje i NŠ Bat. 

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije te potporu Međimurske županije i Grada Čakovca, na stadionu SRC Mladost održan pak je pravi praznik vatrogastva, uz XIV. državno natjecanje vatrogasne mladeži RH. Nakon posljednjeg državnog natjecanja mladeži u Međimurju 2014. godine, ovogodišnje je okupilo zavidnih 98 ekipa iz cijele Hrvatske, uz tri iz Mađarske i jednu iz Slovenije, čime je dobilo i međunarodni karakter. Plasman na ovo prestižno natjecanje u kategoriji muške mladeži stekli su vatrogasci DVD-ova Gardinovec, Krištanovec i Vularija, a kod ženske mladeži vatrogaskinje Domašinca, Svete Marije, Šandorovca i Gardinovca.

Svima prisutnima pritom su se redom obratili glavni vatrogasni zapovjednik HVZ Slavko Tucaković, član Organizacijskog odbora, ujedno predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, župan Međimurske županije Matija Posavec te potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga. Zaželjeli su natjecateljima dobrodošlicu na sjever zemlje, puno sreće na državnom natjecanju te da izbore vatrogasnu olimpijadu koja će se sredinom srpnja održati u Celju.

Grad Čakovec

Press