Dođite u centar Čakovca i saznajte kako možete postati policajac-policajka

Obavještavamo građane da su trenutno aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci/policajke. U travnju ove godine raspisan je  natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović, kojim će 100 učenika/učenica (potrebe Ministarstva unutarnjih poslova) i 25 učenika/učenica (potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave) steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje, steknu siguran posao.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u subotu, 2. srpnja u vremenu od 9 do 11 sati na raskrižju ulica Trg Republike i Matice hrvatske, organizira „Dan otvorenih vrata“.

Demo timovi Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske kroz nekoliko pokaznih vježbi predstavit će zainteresiranim građanima rukovanje vatrenim oružjem i policijskom palicom tzv. „tonfom“. Prikazat će se i razne borilačke vještine koje policijski službenici koriste prilikom primjene policijskih ovlasti.

Ujedno, kroz mnogobrojne info punktove prikazat će se naoružanje, razna oprema i tehnička sredstva, koju razni rodovi policije (prometna, kriminalistička, temeljna, granična, interventna policija, protueksplozijska zaštita i prevencija) koriste u svom svakodnevnom radu.

Također, svi zainteresirani mladići i djevojke moći će isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti, kojeg je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem/policajkom.

Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da ove subote (2. srpnja) dođu u centar Čakovca i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja.

Natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović” otvoren je do 1. kolovoza ove godine, dok je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren do 15. kolovoza. Podrobnije informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.

(PU međimurska, foto: ilustracija)