Dodijeljeno 15 novih poticaja za mlade obitelji s područja Grada Mursko Središće

Grad Mursko Središće već godinama provodi niz demografskih mjera koje se reflektiraju na stanovništvo od vrtićke dobi, pa sve do mladih obitelji. Prošle je godine na dugu listu raznih mjera dodan i besplatan obrok za sve osnovnoškolce, što se pokazalo kao izrazito kvalitetna mjera koju su nakon Murskog Središća počeli primjenjivati i drugi gradovi. Osim toga, sufinancira se produženi boravak djece u Osnovnoj školi Mursko Središće. Iz proračuna grada za tu mjeru godišnje se izdvaja 150 tisuća kuna. Ista mjera za dječji vrtić „Maslačak“ omogućena je kroz projekt „Vrtić za sve“, a do sada je bila omogućena kroz projekt „Svi u vrtić“.

U siječnju 2021. godine, je kao i svake prethodne, raspisan Javni poziv za dodjelu poticaja za kupnju i gradnju nekretnina za stanovanje na području Grada Mursko Središće. Grad Mursko Središće odobrava korisnicima poticaja koji su tijekom razdoblja od 10.11.2020.g. do 10.11.2021.g. kupili ili počeli graditi nekretninu za stanovanje na području grada.

U Gradskoj vijećnici danas, 10. prosinca, potpisani su ugovori o dodijeli poticaja za kupnju ili gradnju nekretnina na području Grada Mursko Središće. Na ovogodišnji javni poziv prijavilo se 15-tak mladih obitelji koji su ostvarili potporu u visini od 10.000,00 ili 15.000,00 kuna. Gradonačelnik je istaknuo kako svake godine sve više mladih koristi poticaje što je svakako pokazatelj da sve više mladih obitelji se odlučuje na trajni boravak u Murskom Središću bilo da je riječ o ostanku ili doseljavanju.

(Grad Mursko Središće)