Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 13. travnja 2021.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 268 uzoraka, od čega je evidentirano 44 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 16,4% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 385.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirano je 7 pozitivnih slučajeva, na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus dijagnosticiran je kod 1 osobe, dok je iz drugih županija javljeno o 3 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 49 401 uzorak, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 46 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Sutra, 14. travnja, nastavlja se cijepljenje građana u Međimurskoj županiji. Deveta akcija cijepljenja održat će se u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a predviđeno je cijepljenje 1200 osoba. Dostupna će biti sva tri cjepiva.

UO za poslove župana