Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 02. veljače 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 912 uzoraka, od čega je evidentiran 641 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 70,3% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok je brzim antigenskim testiranjem potvrđen 1 pozitivan pacijent.

U protekla 24 sata oporavilo se 576 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 3 473. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 107 843 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 78 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 16 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenata, pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su osobe, ženska osoba stara 85 i muška osoba stara 78 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Služba za poslove župana