Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 11. lipnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 82 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 9,7 % pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 101. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 60 682 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 21 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 87 godina sa dodatnim pridruženim bolestima.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1 813 osoba, od čega je 330 osoba cijepljeno prvom dozom i 1 483 osoba drugom dozom. Barem jednom dozom na današnji dan cijepljeno je 40 547 osoba, što iznosi 46,2 % stanovništva Međimurske županije starijeg od 18 godina. Akcija masovnog cijepljenja se nastavlja i tijekom sutrašnjeg dana.

UO za poslove župana

(foto: R. Tomanić)