Djeci vrtićke dobi i učenicima prvih razreda besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici

Najsjeverniji grad Republike Hrvatske od 13. studenog 2018. godine nosi počasni naziv „Grad Mursko Središće – prijatelj djece“. Kako bi opravdao taj naziv kroz niz aktivnosti i mjera Grad brine za djecu i mlade.

U ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je zajedno s ravnateljicom Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće Ivanom Sakač te predsjednicom Društva „Naša djeca“ Mursko Središće Ivanom Maltarić podjelio besplatne članske iskaznice učenicima 1.a i 1.b razreda Osnovne škole Mursko Središće te djeci iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ i dječjeg vrtića „Pahuljica“.

Gradonačelnik je, uz prigodnu dodjelu članskih iskaznica i uz ugodnu atmosferu punu veselja i razigranosti prvašićima pročitao priču o mišu i lavu dok je vrtićancima postavljao razne pitalice iz slikovnice “Pogodi,pogodi”. Također, besplatne članske iskaznice podjeljene su i učenicima prvih razreda Područne škole Peklenica, a iste su podjelili predsjednica Društva “Naša djeca” Mursko Središće i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić i predsjednik Mjesnog odbora Križovec Marko Strojko.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature.

(GMS, Marta Tuksar)