DISCO ŠMRK U JAMI

Disco Šmrk osnovala je tadašnja omladina 1982 godine. Osnivači su bili Vuri Ivica-Ico, Perdec Mirko-Mirci i Šarić Marijan-Šćuki. Do 1986. disco večeri priređivale su se u staroj sportskoj dvorani. Svi koji su radili na njegovoj organizaciji činili su to potpuno besplatno,volonterski. Bio je to klub vrijednih mladića i djevojaka koji su u njemu provodili svoje slobodno vrijeme. Kako su spomenuta dvorana, a i vatrogasni dom često bili zauzeti zbog svadbi i raznih drugih događaja,pojavio se problem u dobivanju slobodnih termina. 1985. vatrogasci daruju na korištenje omladini staro skladište koje su ovi uz puno muke,odricanja,dobrovoljnog rada i truda, kroz bezbrojne radne akcije, pretvorili u DISCO ŠMRK !

Prije nekoliko godina pokrenuta je inicijativa za ponovno povremeno održavanje DISCO ŠMRKA. Nekadašnji omladinci,a danas srednjovječni ljudi, opet su se skupili i svoj naum pretvorili u djelo. Tako se nekoliko puta godišnje na raznim lokacijama opet održavaju disco večeri koje su dobro posjećene i na kojima se može uživati u glazbi 70-tih i 80-tih .

Održavajući ovu tradiciju živom, danas 05. prosinca organizatorska trojka Pek, Cipi i Šprle priređuje još jedan disco i to u Caffe baru Jama Mursko Središće. Očekuje se veliki odaziv i kao uvijek neviđena fešta, što je garancija da će se sa priređivanjem disco večeri nastaviti i dalje. (rt)

IMG_2660

IMG_2656

SAM_2711