DEKANATSKI SUSRET U MURSKOM SREDIŠĆU

I ove godine Varaždinska biskupija organizira susret župnih zborova na spomendan sv. Cecilije, 22. studenoga.  Sudjeluje 28 crkvenih zborova. Tom slavlju prethode dekanatski susreti.Jedan takav susret održan je u našoj crkvi16. stunenog u18.sati. Na tom susretu sudjelovala su 4 zbora iz triju dekanata. Zbor iz Šenkovca pripada Čakovečkom dekanatu, zbor iz Podturna Donjo međimurskom,a zborovi iz Selnice i Murskog Središća pripadaju  Gornjomeđimurskom dekanatu.

Susret je osmišljen tako da svi zborovi zajedno pjevaju na misi zadane pjesme posvećene uglavnom Kristu Kralju. Zborovi i njihovi voditelji: Julijana Kočila, Ivana Štefič, Stjepan Horvat i Danijela Sabo imali su opsežne pripreme za ovo zborovanje. Uloženo je mnogo truda, slobodnog vremena i svakako puno ljubavi  do zborovskog  pjevanja.

Misu su predvodili župnici Tomislav Antekolović i Josip Horvat. Na kraju mise, na želju našeg župnika crkvom se zaorila pjesma Bože čuvaj Hrvatsku, pošto se ovih dana prisjećamo  pada  Vukovara i njegovih žrtava.

U vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi druženje pjevača nastavilo se u župnoj dvorani uz pjesme i obilje delicija koje su pripramili članovi crkvenog zbora, pastoralnog vjeća i ostalih župljana, uz svakako veliki udio gospodina župnika Tomislava Antekolovića kojem ovim putem zahvaljujemo na pomoći i potpori oko ovog susreta.

Hvala svim  pjevačima koji su u protekla dva mjeseca pokazali ustrajnost i  požrtvovnost, dolazeći redovito na probe kako bi naše pjevanje bilo što ljepše i kvalitetnije.

Ovim putem pozivamo sve one koje krasi lijep glas, vedar duh, odgovornost, predanost pjevanju i želja za druženjem da nam se pridruže na probama svake srijede u 19:00 sati.

 

                                                    (tekst Danijela Sabo, foto Z. Rihtarec)