Dani tehničke ispravnosti vozila

U razdoblju od 21. do 26. studenoga 2022. godine provest će akcija preventivno-sigurnosnog karaktera pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” s ciljem postizanja većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila na hrvatskim prometnicama.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno su usmjerene na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekata tehničke ispravnosti vlastitog vozila, a sve u cilju sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu, odnosno kako bi se izbjegle prometne nesreće prouzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vlasnici vozila u akciju se uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled te uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autoklubom te Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi. Sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila, a naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

 

Radno vrijeme stanica za tehničke preglede vozila

Stanice za tehničke preglede vozila u Čakovcu (Neumannova i Zagrebačka ulica):
        –  ponedjeljak – petak od 7 do 20 sati,
–  subota od 7 do 14 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila u Prelogu:
       –     ponedjeljak – petak od 7 do 20 sati,
–     subota od 7 do 14 sati.
 

Stanica za tehnički pregled vozila u Donjoj Dubravi:
       –      ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati,
–      utorak i četvrtak od 11:30 do 18:30 sati,
–      subota od 7 do 12 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila u Murskom Središću:
       –      ponedjeljak, srijeda, petak od 7 do 14 sati,
–      utorak i četvrtak od 11:30 do 18:30 sati.

(PU međimurska, foto: ilustracija)