Dani Grada Mursko Središće – MO Peklenica skuhao najbolji “kotlić” i osvojio ovogodišnji Masterchef

Jedan od najposjećenijih događaja u sklopu proslave Dana Grada Mursko Središće svakako je Masterchef, natjecanje u kuhanju mjesnih odbora u sastavu Grada koji se održao danas 12. svibnja 2018. godine na šetnici uz rijeku Muru.

Pravo ljetno, sunčano i vrlo toplo vrijeme privuklo je na šetnicu uz Muru nekoliko stotina ljudi koji su došli kušati specijalitete iz kotlića. Kako se u isto vrijeme održavao i sajam cvijeća, gužva je bila velika no na kraju su svi prisutni došli do svoje porcije pa su se kotlići ispraznili u rekordnom vremenu.

Masterchef je tradicionalno kulinarsko takmičenje u kojem učestvuju MO Mursko Središće, MO Hlapičina, MO Štrukovec, MO Sitnice, MO Peklenica i MO Križovec.

Ono je i natjecateljskog karaktera pa se na kraju proglašavaju pobjednici. Žiri u kojemu su bili predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, Slavko Bregović i predsjednica udruge mažoretkinja Mursko Središće Lara Podgorelec imao je ove godine vrlo tešku zadaću.

Sve ekipe skuhale su odlična jela ali je prvo mjesto pripalo mjesnom odboru Peklenica u sastavu Rudija Mesarića – koji je pripremio izvrstan bograč, Ksenije Flac i Ivane Maltarić.

U zaključku možemo još kazati da je ova manifestacija protekla u veselom i vedrom ozračju, da su ekipe nudile vrhunske gemište i kolače i da su se svi prisutni odlično proveli i zabavili na ovom lijepom subotnjem druženju nakon kojeg nije bilo potrebno kuhati ručak.

Djecu je rezveselio zabavni park koji je bio postavljeni na šetnici te vožnja turističkim vlakićem po najsjevernijem gradu.

(GMS, Marta Tuksar, foto: Tin Tomanić)