U petak cijepljenje samo cjepivom Moderna i Janssen, 06. siječnja se ne obavljaju testiranja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 365 uzoraka, od čega je evidentirano 126 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 34,5% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 409. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 93 565 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpušteno je 8 pacijenata, 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Zbog kašnjenja isporuke cjepiva Pfizer, danas 05. siječnja i u petak 07. siječnja 2022. cijepljenje će se provoditi samo Moderna cjepivom, 1.,2., i 3. dozom i Janssen (J&J) cjepivom.

Sutra, u četvrtak, 6. siječnja 2022. neće se obavljati PCR testiranja i testiranja brzim antigenskim testovima.

 

Služba za poslove župana