Dalić pokupio veliki pljesak na velikom trenerskom seminaru središta Sjever

Nogometno središte Sjever i ŽNS Varaždin bili su u ponedjeljak 12. ožujka domaćini redovitog sezonskog seminara za nogometne trenere na kojem je glavni predavač bio izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić sa temom “Put u Rusiju”.

U dvorani za sastanke ŽNS-a doslovno se tražilo mjesto više, iz svih pet županija koje obuhvaća središte Sjever odazvalo se rekordnih 128 trenera.

Nakon početne registracije prisutnih uvodno predavanje održao je instruktor središta Sjever Sergej Milivojević na temu ” Modernizacija selektivnih i natjecateljskih aktivnosti” gdje je objasnio organizaciju rada i način selekcioniranja u mlađim dobnim kategorijama.

Poslije njega skoro punih sata vremena Dalić je sažeto i živopisno predočio način priprema i vođenja utakmice protiv Ukrajine i oba susreta s Grčkom u završnim kvalifikacijama. Govorio je o pripremi za gostovanje u Kijevu koje je bilo samo dva dana nakon što je postavljen za izbornika. Plastično je uz video zapis s treninga i utakmica protiv Grčke prezentirao kako je pripremao igrače za tu kvalifikacijsku utakmicu.Taktičke varijante i svoje vođenje utakmice izbornik je demonstrirao i kroz pismene prikaze.

Naglasio je da je u trenažnom procesu bitno čim prije ispraviti loše stvari ,a što je dobro ne dirati ,a u igri tim mora pokazati kompaktnost i u fazi obrane i u fazi napada. Osim toga kad je ekipa u posjedu lopte preferira brzu pas igru sa ciljem da se oslobode bokovi kako bi se igrači iz zadnje linije mogli ubacivati u završnicu.

Na kraju je izbornik Zlatko Dalić nakon zaista kvalitetnog predavanja ispraćen velikim pljeskom.

(Tekst i foto Miljenko Dovečer)