CRKVENI ZBOR ŽUPE M. SREDIŠĆE I UDRUGE KOLPINŠKE OBITELJI POSJETILI PLITVICE

U subotu su zajedničko druženje i izlet na biser Hrvatske ,a i svjetske baštine Plitvička jezera imali članovi Udruge Kolpinške obitelji i članovi Crkvenog zbora Župe Mursko Središće. Njihove impresije sa tog predivnog druženja donosimo vam kroz prizmu bračnog para  Marijana i Viktorije Kontrec.

„ Jučer je naša udruga Kolpinške obitelji naše župe i članova Kolpinške obitelji iz Kneginjca te članovima Crkvenog zbora M.Središće imala svoj tradicionalni izlet. Hodočastili smo u nacionalno svetište Sv.Josipa u Karlovcu i posjetili smo raj zemaljski  Plitvička jezera.  Što reći,odakle početi, kad je dojmova toliko, a svi jednako lijepi i dojmljivi te je teško izdvojiti i reći što nam je bilo najbolje i najljepše. Sv. Josip je zaštitnik Hrvatske, te smo se prvo utekli Njemu u Njegovom svetištu gdje smo imali svetu misu koji je predvodio naš prečasni Gneralni vikar Varaždinske biskupije gosp. Antun Perčić u koncelebraciji domaćeg župnika. Naš crkveni zbor pratio je misno slavlje  pjesmom i glazbom, a domaći župnik uputi nam je u propovijedi riječi ohrabrenja i upoznao nas kako i u čemu se možemo uteći kad smo u potrebi Sv.Josipu.

Ovo je  tradicionalno hodočašće Kolpinške udruge Varaždinske biskupije , na koje nas po starom dobrom običaju prati naš duhovni vođa sada novoimenovani  generalni vikar Varaždinske  biskupije Antun Perčić. Od srca  mu zahvaljujemo, što nam je i ove godine poklonio svoje dragocjeno vrijeme i svojim nas prisustvom duhovno obogatio. Nakon svete mise i kratkog odmora i okrepe krenuli smo prema svom drugom cilju , Plitvičkim jezerima ili kako  naša domaćica  i voditeljica puta gospođa Ljubica, raju zemaljskom.  Vrijeme kakvo se samo poželjeti može. Društvo i atmosfera isto. Autobus veliki,ali pun…. Na Plitvice smo stigli nešto iza 11 sati i nakon kraćeg zadržavanja radi preuzimanja karata , uputili smo se u raj.

IMG_5613

Plitvice zaista jesu raju kojem je Gospodin svojim prstima i  svom svojom ljubavlju za nas ispleo mrežu i kreirao nešto savršeno.Tu se stapa nebo sa zemljom i sve čini jedno savršenstvo. Sve je jedna  harmonija. Netaknuta i neoskvrnjena ljepota prirode bila je pred našim očima i vidjeli smo Božjih ruku djelo. Zelenilo šuma, raznolikost drveća,cvijeća,kamena,špilja. Mirisi koji su  nas opčinili, utapali su se u slapovima malim i velikim. Sve je odisalo životom,harmonijom i sve je bilo usklađeno u jedan ritam. Imali smo dojam da na Plitvicama vlada jedno veliko prijateljstvo  između drveća,cvijeća,jezera,riba u jezerima i životinja. Neprocjenjiva ljepota i Božja veličina vidljiva je na svakom koraku. Pet,šest sati hoda stazama,puteljcima,uz  šumove i pjesmu slapova ,pod stručnim vodstvom,osjećali smo se opušteno, ispunjeno i stopili smo se  sa prirodom te se činilo kao da smo jedno. Sa nama je bilo i sedmero djece osnovnoškolske dobi , koji su nas sa radoznalošću i razigranošću učinili mlađima i poletnijima. Teško je opisati sve boje i čari koje čine Plitvice. Oslikati Plitvice je gotovo nemoguće. To treba samo doživjeti.To je toliko boja koje se pretaču iz jedne u drugu, a sve ovisi o dubinama vode i sadržajima u vodi i oko nje. Imali smo dojam kako nebo ljubi zemlju, jezera i ribe u njima dok se oblaci kupaju sa suncem koje baca svoje sjene. Očarani svom tom ljepotom,morali smo se oprostiti od Plitvica i vratiti se u stvarnost svojim kućama.U nama će ostati trajno sjećanje i želja za povratkom. Zahvalni smo svima koji su bili dio te naše priče i doživljaja.Posebna zahvala prečasnom Vikaru Antunu Perčiću,domaćici i voditeljici Ljubici,šoferu  Marijanu i Crkvenom zboru. Sretno smo se vratili kući, jer smo bili u sigurnim rukama šofera Marijana djelatnika agencije Jakopić Travel. Budite nam dobro do slijedećeg susreta i druženja na nekoj drugoj u Lijepoj Našoj. Bili smo počašćeni vašim društvom i druženjem sa svima vama. Hvala vam na tome.“

S ljubavlju Marijan i Viktorija Kontrec.

IMG_5625

02