Članovi Udruge slijepih Međimurske županije posjetili su društveno poduzeće „Hedona“ u Križevcima

Dana 29.3.2023. godine članovi i zaposlenici Udruge slijepih Međimurske županije posjetili su društveno poduzeće Hedona u Križevcima. Tom prilikom razgledali su proizvodne pogone Hedone te se upoznali s načinom proizvodnje Hedoninih proizvoda (čokolada, pralina, sladoleda…) i razvojem samog poduzeća.

Svoje utiske prenijela je Ivana Mikac, zaposlenica Udruge, voditeljica projekta „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“: „Jako nas se dojmila činjenica da čitavo poduzeće odiše snažnom povezanošću svih zaposlenika i stremljenjem zajedničkom cilju. Posjet je bio prilika i za degustiranje najbolje vruće čokolade i ostalih vrhunskih čokoladnih proizvoda u Choco baru i Hedoninoj kućici. Uživali smo u svakom trenutku ovog našeg malog izleta. Članovima je ovo bila i mogućnost za međusobno druženje, još bolje upoznavanje te kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a također i mogućnost za upoznavanje novih osoba, kretanje izvan svog svakodnevnog kruga te upoznavanje s novim idejama i mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Udruga slijepih Međimurske županije, čiji salon za masažu Lumbago posluje po načelima društvenog poduzetništva, ovim je posjetom isto tako dobila mnoga korisna saznanja koja će nastojati upotrebljavati u svom budućem radu.“

Ovaj posjet jedna je od aktivnosti programa „Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji“ koji je sufinanciran sredstvima Grada Čakovca i Međimurske županije.

VODITELJICA PROGRAMA

Marina Gašparić