CIVILNA ZAŠTITA I VATROGASCI UTVRDILI ŠETNICU ZEČJIM NASIPIMA

Kao što smo vas već izvijestili danas u 12 sati sastao se Stožer zaštite i spašavanja i odlučio da se u cilju prevencije pozove dio pripadnika Postrojbe civilne zaštite kako bi se zečjim nasipima utvrdila šetnica na Muri te spriječilo njeno izlijevanje u centar grada.

 

U suradnji sa poduzećem „Hrvatske vode“ dopremljene su vreće i pijesak, te su već u 15,00 sati pripadnici Postrojbe Civilne zaštite i komunalni radnici Grada započeli sa punjenjem vreća pijeska i postavljanjem tzv. „zečjeg“ nasipa uz rijeku Muru u Murskom Središću, Hlapičini i Križovcu, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave, tj. visokog vodostaja za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak.

 

Prema riječima Rajka Bogdana vodostaj bi mogao doseći vrlo kritičnu razinu od 500 cm što bi uzrokovalo poplavu na većem dijelu nezaštićene šetnice na kojoj se nalazi i Beach bara Trska.

 

Tridesetak pripadnika civilne zaštite, među kojima je bio izuzetno velik broj Roma, kao i središćanski vatrogasci napunili su i postavili stotine vreća pijeska i posao završili oko 17 sati. Zečji nasipi postavljeni su i u ulici Marka Kovača koja je noćas najviše stradala. Svoj doprinos punjenju vreća dali su i gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i dogradonačelnik Zvonko Vrtarić. Sada nam ostaje samo da čekamo i nadamo se da će nasipi izdržati.

 

                                                                    (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)