CIKLON KLARA VEČERAS UDARA PO MEĐIMURJU

Što se tiče Međimurja grmljavinsko nevrijeme dolazi navečer oko 19 sati i moglo bi trajati prvi dio noći. Prvo smirivanje se očekuje pred zoru u utorak.

 

Visoke temperature za vikend prema najavama metereologa zamijeniti će od ponedjeljka pogoršanje vremena. Promjena vremena bit će u znaku grmljavinskog nevremena koje bi do Međimurja trebalo stići danas navečer i potrajati cijelu noć. Sljedećih dana bit će također manje vruće i manje stabilno, promjenjivo vrijeme prognoziraju iz Crometeo-a. 

 

Ciklona Klara i frontalni sustav koji zadnjih dana donose jaka nevremena zapadnoj Europi, postupno se primiču središnjoj Europi i srednjem Sredozemlju, a dolaskom frontalnog sustava nad Jadran, u noći na utorak upravo će se nad našim područjem naći ciklonalni centar s nestabilnom zračnom masom. 
Već danas mogu se očekivati lokalne grmljavinske nestabilnosti, iako će posvuda biti sunčanih razdoblja. Glavnina promjena očekuje nas u noći na utorak te u prvom dijelu utorka kada ponegdje u Dalmaciji može biti obilnih grmljavinskih pljuskova, tuče, na moru i pijavica.

 

Temperatura će u utorak pasti za šest-sedam stupnjeva i također se očekuju grmljavina i pljuskovi koji će potrajati sve do četvrtak. Ipak, u srijedu bi trebalo biti uglavnom sunčano i toplije, uz tek jedan ili dva pljuska. Vikend bi trebao donijeti ljetno vrijeme, pogotovo nedjelja koja bi trebala biti sunčana i vruća kao i ova koja je iza nas.