Centar zajednici – Predavanje povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec nastavlja s programom Centar zajednici namijenjenim roditeljima djece s teškoćama, učiteljima i stručnim suradnicima u redovnim školama, odgojiteljima i svima zainteresiranima, te u multimedijalnoj dvorani čakovečke knjižnice „Nikola Zrinski“ organizira besplatno predavanje kojim će obilježiti Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Predavanje će se održati u ponedjeljak 6. svibnja s početkom u 18.00.

Predavanje pod nazivom Primjena MNRI programa u radu s djecom s cerebralnom paralizom održat će Ana Svetec Škudar, mag. rehab. educ. Na predavanju će biti riječi o programu neuro-senzo-motorne integracije refleksa i njegovoj primjeni u radu s djecom s cerebralnom paralizom. MNRI program koristi se u svrhu unapređenja motoričkog, kognitivnog, govorno-jezičnog i emocionalnog razvoja djece s cerebralnom paralizom. MNRI program teorija je koju stručnjaci često nazivaju poveznicom koja nedostaje, a koja podrazumijeva prirodne neinvazivne pokrete koje mogu naučiti roditelji i stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Centar već deset godina aktivno surađuje s lokalnom zajednicom i na ovaj način želi vratiti doprinos koji zajednica pruža Centru.

Centar zajednici. Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Multimedijalna dvorana knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec. 18.00. Ulaz besplatan.

Poveznica:

https://www.youtube.com/watch?v=IubijkA9L-k

(Robert Posavec)