Čakovec, regulacija prometa: Čakovec ulazi u ljeto utrkom CK10!

Po treći puta Čakovec će 21. lipnja ući u ljeto trčeći. Gotovo šest stotina trkača ovog će utorka u 21:06, nakon signala topa Zrinske garde, započeti utrku CK10 ulicama grada Čakovca.

Najkraću noć, ali i najduži dan u godini, trkači će obilježiti masovnim startom kod rotora u Zrinsko – frankopanskoj ulici.  Safety car vozilo koje će ići ispred prvog trkača je nova Suzuki Vitara #strong koju je ustupio sponzor utrke #CK10 – Čakovečni noćni cener, AC Baumgartner.

Zbog održavanja utrke na 5km i na 10km doći će do zatvaranja javnih prometnica, odnosno do privremene regulacije prometa. Promet će biti reguliran od strane vatrogasaca i policije, te će se etapno propuštati vozila i pješaci, a zbog velikog broja sudionika molimo sve građane za strpljenje i oprez, te praćenje uputa od strane redara i službenog osoblja. Nakon starta u Zrinsko – frankopanskoj ulici trkači će krenuti u smjeru Varaždina. Nakon okreta kod nadvožnjaka prema Nedelišću, trkači idu putem ulice Dr. Ivana Novaka natrag prema centru Čakovca.

Cilj za trkače na obje utrke nalazi se na Trgu republike gdje će finišere, najbrže trkače, ali i sve sudionike dočekati medalje, a vjerujemo i brojni sugrađani!

Očekujemo gotovo šest stotina trkača na obje utrke. Kao i proteklih godina, start će biti zajednički za sve trkače, a nakon prvih 5 kilometara utrke, trkači na dužoj ruti iz Zrinsko-frankopanske idu u Masarykovu i nastavljaju krug po istoku i sjeveru Čakovca sve do povratka na cilj na Trgu republike“ rekao nam je Krešo Biškup, organizator utrke. „Za finišere smo osigurali medalje, kao naravno i za one najbolje u kategorijama. Plakete i medalje napravili su u Unicomu, znači dolaze nam iz Čakovca i definitivno su jedinstvene! Sve trkače u startnom paketu dočekati će i čarape, a one koji su se prijavili na vrijeme i majice Humane nove, naših trkačih partnera i socijalne zadruge koja je s nama od početka!

Startne pakete trkaći mogu preuzeti uoči utrke, u utorak 21.6., od 15:00 pa sve do 20:30 sati. Prijave su moguće online još u ponedjeljak, dok su u utorak moguće isključivo u Centru za kulturu gdje se podižu i paketi od 15:00 do 18:00 sati!

Online prijave: https://bit.ly/38861rH

Zatvorene ulice

Zatvara se Mihovljanska ulica iz smjera Novo selo Rok, gdje će se vozila preusmjeriti u Športsku ulicu prema Mihovljanu.

Promet iz smjera Belice u Ulici bana Josipa Jelačića preusmjerit će se prema Sajmištu kroz Ulicu A. Schulteissa (kod Zavoda za zapošljavanje).

Zrinsko Frankopanska ulica (od rotora kod pošte do nadvožnjaka) na početku utrke kompletno zatvorena

Krešimir Biškup