Čakovec Jug – svastikama provociraju hrvatske branitelje

Od crtanja svastike na splitskom Poljudu koja je primijećena za vrijeme odigravanja nogometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije prošle su četiri godine (10.06.2015.) pa je slučaj otišao u zastaru. Da je to bila očita i 100%-tna provokacija s ciljem da se diskreditira tadašnji HNS, ali i hrvatska reprezentacija, svima je jasno.

Nešto slično dogodilo se jučer na čakovečkom Jugu gdje su na nekim stupovima nacrtane također svastike. Zanimljivo je da na tom gradskom području djeluje jedna od najaktivnijih braniteljskih udruga u Međimurju, a neki njezini članovi više puta dnevno prolaze pored tih stupova.

Prema informacijama koje smo dobili radi se o kvartu u kojem žive većinom stariji ljudi u stambenim zgradama pa je jasno da se nitko od njih ne bi bavio ovakvim stvarima. Iako je sve moguće, ovi crteži najvjerojatnije su provokacija upućena braniteljima koji se na društvenim mrežama javno prozivaju ustašama, fašistima, ratnim zločincima i mnogim drugim uvredljivim nazivima, pa ovo što se dogodilo zapravo nikog ne bi trebalo iznenaditi.

(R. Tomanić, foto čitatelja)