Čakovec – Grad prijatelj djece! Mališani u Savskoj Vesi dobili nova igrala

Na području Grada Čakovca i pripadajućih mjesnih odbora ukupno je 64 dječjih igrališta koja se redovno saniraju i dopunjavaju novim igralima, a niču i potpuno nova. Tako su u protekloj godini izgrađena tri nova dječja igrališta – u Mihovljanu, Kuršancu i Čakovcu, te izvršene dopune s novim igralima na dva dječja igrališta, u Ivanovcu i Žiškovcu, dok je u 2022. red došao na Savsku Ves gdje su djeca jedva dočekala novo centralno mjesto za igru na otvorenom.

Djeca već isprobala četiri nova igrala

Kako je pritom objasnila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, postavljena su četiri igrala, kombinirano igralo s dvije njihaljke, penjalicom i toboganom te ljuljačka košara i dva njihala na opruzi. „Radi se o investiciji vrijednoj oko 92 tisuće kuna, a pritom je ujedno uz njih postavljena nova klupa i obavijesna ploča. Nadam se da će djeca uživati, ovdje se veseliti i provoditi vrijeme sa svojim prijateljima i roditeljima. Osmjesi i razigranost mališana govori da smo dobro odradili posao, to je najvažnije“, rekla je čakovečka gradonačelnica i dodala kako je tijekom ove godine za sanaciju i dopunu postojećih dječjih igrališta te za izgradnju novog do sada utrošeno 300 tisuća kuna.

Djeca iz Savske Vesi odmah su isprobala nova igrala, a investiciju su pozdravili i roditelji te predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović koji je posebno istaknuo ponos što se niz projekata i investicija provodi u mjestu, a naglasak rada uvijek se stavlja upravo na djecu i mlade te zadovoljstvo svih mještana.  

Čakovec kao pravi Grad prijatelj djece svakako projektima poput ovih opravdava titulu, a spomenimo kako je tijekom godine diljem grada i propadajućih mjesnih odbora izvršena dopuna s novim igralima na tri dječja igrališta – u Čakovcu, Novom Selu na Dravi i Mihovljanu. Odrađena je i zamjena dva devastirana igrala na dječjim igralištima – u Čakovcu i Mihovljanu. Postavljene su anti traumatske podloge ispod igrala na dječjem igralištu u dr. Rudolfa Horvata u Čakovcu, te ispod dva igrala na dječjem igralištu u Perivoju Zrinski u Čakovcu. Za 2023. godinu planirana je izgradanja novog dječjeg igrališta na području čakovečkog juga uz ostale radove, nadopune s novim igralima i sanacije.

Grad Čakovec