BUNDEKI POTPISALI POVELJU O PRIJATELJSTVU S PD „ELEKTROISTRA“ IZ PULE

Večer uoči 18. Vincekovog pohoda, nakon subotnjih pripremnih aktivnosti, 23. siječnja u Vinariji Turk Povelju o prijateljstvu potpisali su predsjednici dvaju planinarskih društava koji već niz godina uspješno surađuju. Za PD Bundek Povelju je potpisala predsjednica Sonja Vršić, a za PD Elektoristra iz Pule potpisao je predsjednik Dragan Drobnjak. Na taj su simboličan način okrunili dugogodišnju uspješnu suradnju i tako učvrstili temelje još učinkovitijem i aktivnijem zajedničkom radu.

Već je ove godine dogovoreno nekoliko zajedničkih planinarskih pohoda u Austrij, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj,  a trodnevni dolazak na 18. Vincekov pohod samo je potvrda da su Puljani iz godine u godinu redoviti i sve  brojniji gosti. Ove su godine pozvali i svoje prijatelje iz Pule, Rijeke i čitave Istre pa su na pohodu bila 3 autobusa planinara iz Istre.

Bundeki su prošle godine potpisali Sporazum o prijateljstvu sa susjednim slovenskim društvom PD Lendavom, a ovo im je drugo društvo s kojim su učvrstili veze i dogovorili godišnje zajedničke aktivnosti.

Uz živu glazbu, zajedničku večeru  sa istarskim i međimurskim jelima začinila je torta iznenađenja koja je bila u planinarskom duhu i sve razveselila- pa nije bilo pogrješno rečeno da su istarski i međimurski planinari jedno veliko srce u gojzerici.

(Sonja Vršić)

IMG_7679_1024x683

IMG_7684_512x768

IMG_7695_1024x683

Snimka cijelog zaslona 1.2.2016. 131621