BUDI ZAKON! POSTANI POLICAJAC-POLICAJKA: Održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske

Dan otvorenih vrata međimurske policije održan je u dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje su mladi mogli saznati kako mogu postati dio policijskog tima i uvjerili se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit  

Danas, 23. travnja 2024. godine u sportskoj dvorani Graditeljske škole, Policijska uprava međimurska održala je niz promotivnih aktivnosti te pritom ugostila je nekoliko stotina mladih i drugih zainteresiranih građana iz Čakovca i okolice koji su imali priliku pogledati što sve policija radi i kakvu opremu koristi u svom svakodnevnom radu.

Programom aktivnosti, osim opreme i vozila koje su policijski službenici izložili, putem info punktova prometne, temeljne i kriminalističke policije te protueksplozijske zaštite, mladi su mogli pogledati i pokazne vježbe koje su im vjerno predočile kakav treba biti pravi policajac/policajka. Mogli su vidjeti i isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje. Samim aktivnostima promocije uključili su se i kolege pravosudne policije sa svojim informativnim punktom.

Prikazana je vježba Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u kojoj je sudjelovao službeni pas Aron, specijaliziran za napadačke namjene i markirant. Potom je uslijedila vježba službenog psa za detekciju droge. Na zanimljiv i svima interesantnu način belgijska ovčarka Loka pronašla je sakrivenu drogu.

Velik interes mladih izazvao je demo tim interventne policije koji je kroz nekoliko vježbi prikazao kako se sigurno rukuje službenim naoružanjem i opremom u različitim situacijama te kako savladati napadača kada on ima nož, pištolj ili pušku. Demonstracije raznih borilačkih vještina potaknule su mlade da se nakon pokaznih vježbi zadrže nešto duže na info punktu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

(tekst, foto i video: PU međimurska)

VIDEO: