BRANITELJI IZ MURSKOG SREDIŠĆA I SVETOG MARTINA PODRŽAVAJU PROSVJEDE U ZAGREBU

Središćanski branitelji susreli su se danas sa svojim prijateljima iz Svetog Martina na Muri da bi odali počast poginulom suborcu Danijelu Danku. Poslije toga su zapalili svijeće kod spomen ploče poginulim braniteljima u Svetom Martinu, a zatim je usljedilo kratko druženje. Razgovaralo se i o situaciji u Zagrebu i svi su složni da se branitelji s pravom bune.

 Isto tako ovim putem potpuno podržavaju svoje suborce jer se manipulira politikom da bi se ocrnilo branitelje pa se tako i izdao Registar branitelja kako bi se razotkrili oni lažni. Bilo je rečeno da ih ima puno, a gdje je sada objava tih lažnih branitelja ? Sada ih muče invalidi Domovinskog rata oboljeli od PTSP-a, a zaboravlja se da još ima unuka koji su nasljedili partizanske mirovine, da ima žena i muškaraca koji su u mirovini zbog psihičkih poremećaja, a nisu bili na ratištu. Oni su zdravi po mišljenju pomoćnika ministra, a on neka pita majku kakve je traume imala dok joj je poginuo suprug. Da li i njoj oduzeti mirovinu i bi li se ona sa time složila? Da li bi se sve žene koje su bile silovane ili svi koji su bili zlostavljani složili sa tim da su zdravi?

 Doveli su branitelje u sramotan položaj pa tako neki ni neće u udruge jer se srame zbog pojedinaca koji pluju branitelje. Kažu da bi trebalo izjednačiti srpske vojnike sa našim i dati im ista prava. Tu se slažemo, svi bi trebali imati ista prava, ali tko se za koga borio neka mu ta prava i da, a nikako da neprijatelj dobije od Hrvatske ista prava kao oni koji su se za nju borili protiv agresora.

 To bi bilo isto kao da hrvatski branitelji traže mirovine i odštete od Srbije. Zato trebaju branitelji stati skupa i ako su stvorili Hrvatsku onda će ju i opet zaštititi od svakoga tko ju hoće devastirati. Zbog toga se baca blato na branitelje koji imaju mirovine od 2.300 kuna, neki manje, neki više po postotku invalidnosti koji niko nije dobio na lijepe oči. Neka vladajući usporede svoje plaće sa mirovinama branitelja pa će se vidjeti tko je doveo ovu državu tu gde je, a ne da ministar Matić daje izjavu da su izmanipulirani stopostotni invalidi krivi za stanje u državi i da će nas izbaciti iz Evrope zbog naših branitelja koji su stvorili Hrvatsku dajući sebe i svoj život za sve hrvate i za slobodnu Hrvatsku.

                                                                 (tekst i foto Anđelko Jurak)