Blagdanski duh „Pahuljice“

Ove godine božićni i novogodišnji praznici imaju novo ruho. Iako će se morati odustati od nekih, toliko dragih tradicija, u dječjem vrtiću „Pahuljica“ neće se u potpunosti odustati od njih.

Božićna priredba i podjela darova nešto je čemu se djeca cijele godine vesele, pa su tako odgojiteljice odlučile pripremiti malo i slatko iznenađenje za svoje mališane i njihove roditelje i time očuvale dašak tradicije. Virtualna priredba nešto je neuobičajeno , ali na ovaj način, smatraju odgojiteljice, neće ostaviti djecu razočaranu i ostaviti im srca ispunjena. A Djed Božićnjak, iako zbog trenutne situacije ne može osobno podijeliti darove, nije zaboravio na svoju dječicu i poslao je svog pomoćnika i zadužio ga da podijeli dječici darove. A djeca su svakog petka do Božića palila po jednu svijeću na adventskome vijencu, održavajući tradiciju uz vjeru da će druge godine biti potpuna.

Vrtić je ovih tjedana odzvanjao božićnim pjesmama, blistao od božićnih ukrasa, odisao mirisima božićnih kolača i pričao je božićne priče. Za djecu ove godine ništa nije bilo drugačije. Osjetili su duh Božića. Cilj ostvaren.

Odgojitelji DV „Pahuljica“