BLAGDAN SVIH SVETIH: Na groblju u Murskom Središću i Peklenica-Križovec provođenje mjera kontrolirat će pripadnici civilne zaštite

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 25. listopada 2020. godine donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Temeljem navedene Odluke na groblju u Murskom Središću i Peklenica Križovec povodom blagdana Svih svetih molimo građane i posjetitelje da se pridržavaju mjera fizičkog distanciranja, da obavezno koriste maske za lice ili medicinske maske prilikom ulaska i boravka na groblju, da se pridržavaju svih propisanih protuepidemijskih mjera, preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Mjere, upute i preporuke vezane uz sprječavanje širenja bolesti COVID-19 na groblju u Murskom Središću i Peklenica Križovec kontrolirat će pripadnici civilne zaštite, a na ulazu na groblja biti će postavljena dezinfekcijska sredstva. Isto tako, groblje u Murskom Središću ima više ulaza (glavni ulaz, ulaz od strane Ponylanda, ulaz od strane stare mrtvačnice,…) pa molimo građane i posjetitelje da koriste različite ulaze kako bi se izbjegla gužva. Ovim putem napominjemo da je najbolja i najsigurnija mjera odgovorno ponašanje svakog pojedinca. Budimo odgovorni jer odgovornim ponašanjem utječemo na vlastito zdravlje i zdravlje naših bližnjih.

(tekst i foto: Grad Mursko Središće)