BIVŠI GRADONAČELNIK PRIPREMIO HOBOTNICU NA MURSKI NAČIN – ČASTILI ŽGANEC I NERER

Da druženja mogu još uvijek biti lijepa i vesela bez obzira na današnje ne baš blistavo stanje u našem društvu dokazala je ekipa veseljaka priredivši lijepo  druženje na stadionu “Šuderka“ .

Hrana ispod peke nešto je što se sve češće nalazi na našem meniju , ali ovaj put je razlika bila u tome što se na jelovniku našao dalmatinski specijalitet i to ne baš česti. Bila je to hobotnica ispod peke. Glavni inicijatori ove ideje bili su stalni posjetioci utakmica NK “Rudara” Branko Žganec i Drago Nerer – Vujča.

Normalno da je za takve stvari potrebno imati i vrsnog majstora za pripremanje hobotnice , a  to je ovaj puta bio bivši gradonačelnik  Josip Dobranić – Joža  uz pomoć svojih pomoćnika  Miljenka Zobića – Mikija i  Marka Lisjaka – Lisca.

Bilo je tu još spremnih ruku za pomoći pa  su svoj udio dali i Čalasan , Lolo , Dado , Mitić,  te još neki gosti  koje je privukao odličan miris i dim koji se osjećao .

Mi međimurci smo gurmani pa su nam hobotnice ispod peke bile specijalitet , ali  kakvo bi bilo međimursko kulinarstvo da se ispod  peke ne nađe nešto svinjsko . Izvrsne svinjske koljenice nisu nimalo zaostajale za dalmatinskom delicijom.

Iako malo duže treba da se sve to fino ispeče , što ćete moći i vidjeti iz fotografija, možemo vam reći da je za  pojesti te specijalitete trebalo puno manje vremena . Sve se to zalijevalo odličnim Čanadijevim vinom.

Dugo nismo saznali što je povod ovom druženju , ali su nam Branko i Drago na kraju priznali da su malo obnovili svoj vozni park , a i prvenstvo počinje pa su željeli malo počastiti  svoje prijatelje. I stvarno su počastili . Svaka im čast.

 

                                                                              (Z. Rihtarec)