Da druženja mogu još uvijek biti lijepa i vesela bez obzira na današnje ne baš blistavo stanje u našem društvu dokazala je ekipa veseljaka priredivši lijepo druženje na stadionu “Šuderka“ .
Hrana ispod peke nešto je što se sve češće nalazi na našem meniju , ali ovaj put je razlika bila u tome što se na jelovniku našao dalmatinski specijalitet i to ne baš česti. Bila je to hobotnica ispod peke. Glavni inicijatori ove ideje bili su stalni posjetioci utakmica NK “Rudara” Branko Žganec i Drago Nerer – Vujča.
Normalno da je za takve stvari potrebno imati i vrsnog majstora za pripremanje hobotnice , a to je ovaj puta bio bivši gradonačelnik Josip Dobranić – Joža uz pomoć svojih pomoćnika Miljenka Zobića – Mikija i Marka Lisjaka – Lisca.
Bilo je tu još spremnih ruku za pomoći pa su svoj udio dali i Čalasan , Lolo , Dado , Mitić, te još neki gosti koje je privukao odličan miris i dim koji se osjećao .
Mi međimurci smo gurmani pa su nam hobotnice ispod peke bile specijalitet , ali kakvo bi bilo međimursko kulinarstvo da se ispod peke ne nađe nešto svinjsko . Izvrsne svinjske koljenice nisu nimalo zaostajale za dalmatinskom delicijom.
Iako malo duže treba da se sve to fino ispeče , što ćete moći i vidjeti iz fotografija, možemo vam reći da je za pojesti te specijalitete trebalo puno manje vremena . Sve se to zalijevalo odličnim Čanadijevim vinom.
Dugo nismo saznali što je povod ovom druženju , ali su nam Branko i Drago na kraju priznali da su malo obnovili svoj vozni park , a i prvenstvo počinje pa su željeli malo počastiti svoje prijatelje. I stvarno su počastili . Svaka im čast.
(Z. Rihtarec)