Beroš ispred grba s prvim bijelim poljem: Širenje covid-potvrda ne ograničava ljudska prava, nego ih povećava

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite govorio o obaveznim covid-potvrdama koje u javnom i državnom sektoru kreću od utorka.

“Stanje s epidemiološkog aspekta doista je zabrinjavajuće. Upravo to i je razlgog što smo napravili ono što govorimo duže vrijeme, trenutak je da zažive i nove sigurnosne epidemiološke mjere. Vjeurjemo da ostvarujemo veću zdravstvenu sigurnost, smanjujemo mogućnost virusa da se širi, da mutira, umanjujemo njegov kapacitet za daljnje širenje. Da je tome tako, svjedoče dosadašnja iskustva iz sustava zdravstva i socijale. Nove mjere nikako ne limitiraju ljudska prava. One ih povećavaju, omogućuju nam svakodnevne aktivnosti”, rekao je Beroš.

“U posebnim okolonostima, a ova pandemija to jest, moramo se držati nekih mjera. Svaki dan učimo nešto novo. Ostaje da je cijepljenje najbolji izlaz. Hvala svim građanima, zadnja tri dana njih je 50.000 koji su to prepoznali. No i neke zemlje koje imaju visoku procijepljenost opet imaju širenje virusa. Cijepljenje je najvažniji, ali ne i jedini način borbe. Treba se držati mjera. Zato te zemlje koje imaju visoku procijepljenost ponovo uvode mjere”, rekao je Beroš.

Pri samom kraju konferencije jedna novinarka je primijetila da Stožer cijelo vrijeme govori ispred hrvatskog grba s prvim bijelim poljem.

(izvor I foto: N1, https://hr.n1info.com/ )