BAND KULA SLAVI 10. ROĐENDAN KONCERTOM U METALCU

Band Kula obilježava 10 godina od osnutka benda 5. siječnja u Metalcu od 20. sati. Na koncert su pozvali i neke goste koji će također zapaliti u istom žanru.

Band Kula osnovan je 30.12.2005. a članovi banda su: Bojan Križan (bas), Damir Hodić (bubnjevi), Oliver Novak (gitara), Robert Lisjak (vokal).

Od samog početka band se našao u hard rock glazbenom žanru te u svojim nastupima intrepretira klasike hard rock žanra, kao što su Led Zeppelin, Van Halen, Jimi Hendrix, te nešto novije bandove – Wolfmother, Jet, The Cult… Iza nas je preko četiristo koncerata, održanih većinom u Hrvatskoj (Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula – Zagreb i mnogi drugi) i u Sloveniji (Ptuj, Lendava, Maribor, Ljubljana, Koper)…

Članovi banda većinom su iz okolice Čakovca i Čakovca, a Čakovec se nekada davno zvao “Čakov toranj” po legendarnom Dimitriju Čaku. Pošto volimo i cijenimo svoj zavičaj, htjeli smo da ime benda asociira na područje u kojem živimo, pa smo umjesto riječi toranj upotrijebili riječ kula, a šahovsko polje na kojem se nalazi kula predstavlja našu hrvatsku šahovnicu. Crtež smo odlučili izraditi u crno bijeloj tehnici i šahovnica je zbog toga crno bijela.

Zašto crno bijelo? Te boje naglašavaju vintage karakter i dobru staru rock glazbu. Druga asocijacija našeg zaštitnog znaka je šah, a kula kao šahovska figura ima važnu ulogu u toj igri, a mi želimo imati važnu ulogu u rocku glazbi. Naš band ima prvenstveno cilj da interpretira i daje što kvalitetniju i istinsku hard rock glazbu. Naše poslanje je da publika iskusi svojevrstan throwback trip na vintage/classic hard rock, ali uz našu osobnu interpretaciju.

(m, foto Tin Tomanić)

4

7

6

2

1

unnamed_927547