Apel vozačima za dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila ponašanja u prometu

Obzirom da se u Čakovcu, Kalničkoj ulici izvode radovi na sanaciji nadvožnjaka, uspostavljena je privremena regulacije prometa. Promet je reguliran semaforima naizmjeničnim propuštanjem prometa jednim prometnim trakom.

Apeliramo na sve vozače koji se kreću svojim vozila tim dijelom grada da dosljedno poštuju prometne propise i pravila ponašanja u prometu, posebice svjetla na semaforima postavljenim na nadvožnjaku. Ujedno, da poštuju zapreke na kolniku pristupnim ulicama u Zagrebačkoj ulici i Ulici dr. Ivana Novaka, kojima se zabranjuje skretanje ulijevo prema nadvožnjaku.

Nadzorom prometa tijekom jučerašnjeg prijepodneva (6. lipnja 2019.) u Kalničkoj ulici, policijski službenici utvrdili su pet prekršaja nepoštivanja postavljene privremene regulacije prometa. Konkretno, radi se o kršenju odredbi članka 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz predviđenu novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna.

Policijski službenici će i nadalje u sklopu svojih redovnim poslova nadzirati odvijanje prometa u tom dijelu grada Čakovca. 

(PU međimurska, foto: ilustracija)