Apel načelnika Općine Pribislavec Matije Ladića

Upravo sam se vratio s terena. Oko 19 sati primio sam poziv o provali u ulici Ante Starčevića. Policija je izašla na teren te privela počinitelja.

Ubrzo nakon toga primio sam poziv zapovjednika DVD-a Pribislavec o požaru na parcelama nedaleko Romskog naselja. Prema tragovima koji vode iz Romskog naselja došao sam do požarišta.
Na tom mjestu gorio je plamen koji je ubrzo stavljen pod nadzor, ali ono što me zaprepastilo je količina i vrsta smeća.

To nije otpad koji je proizveden u Romskom naselju u Općini Pribislavec. To je otpad koji je dovezen, to je otpad koji ste proizveli i Vi i ja. Od kada, automobilskih guma koje su služile kao cvjetnjak, staklene vune, knauf ploča, iskorištene odjeće, keramičkih pločica pa čak i stara vatrogasna kaciga.

Apeliram na žitelje Međimurske županije da ovakvu vrstu otpada zbrinjavaju sukladno Zakonima i u suradnji sa svojim koncesionarima.

Ovaj otpad postao je naša briga čim ste ga predali neovlaštenim osobama koje od Vas odvezu sav otpad, kod kuće ga sortiraju, ono što je iskoristivo kao sekundarne sirovine ostave a ostalo završava u grmlju, parcelama i prometnicama u Romskom naselju.

Kao načelnik Općine Pribislavec još jednom apeliram na žitelje Međimurske županije da otpad razvrstavaju te zbrinjavaju u dogovoru sa svojim koncesionarima, a ne neovlaštenim sakupljačima otpada.

načelnik Općine Pribislavec

Matija Ladić