Anonimac iz međimurskog Stožera uredniku Muralista: „Možete li zamijeniti vašu novinarku Jasminku Podvez jer nema elementarni kućni odgoj?“

Danas je održana redovna tjedna konferencija za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije kojoj je kao i uvijek nazočila naša novinarka Jasminka Podvez. Ona je već navikla na razna ponižavanja i omalovažavanja, ali ovo što se danas dogodilo prešlo je svaku mjeru dobrog ukusa i sve to možete vidjeti i čuti u videu prilogu.

Čovjek koji se predstavio kao osoba zadužena za odnose s javnošću dobro je izvrijeđao Jasminku, rekao joj da ona nije nikakva novinarka i neka pokaže novinarsku iskaznicu. Kada mu je ona to i pokazala, s velikom dozom sprdnje i omalovažavanja kazao je kakva je to Udruga Muralist i da to svako može napraviti te da svako može po tome biti novinar. Čak je zatražio da iskaznicu fotokopira kako bi je mogao staviti na fejs. U jednom trenutku joj je rekao, pazite sad, da nema elementarno kućno vaspitanje što bi na hrvatskom jeziku trebalo biti nešto kao obrazovanje. Cijeli ovaj besramni dijalog možete naravno pogledati u video prilogu kojeg je snimila Jasminka.

Poslije 14 sati urednika Muralista nazvala je osoba iz Međimurske županije, prvo je izvrijeđala Jasminku Podvez s već navedenom uvredom da nema elementarni kućni odgoj i na zaprepaštenje urednika zatražila da smijeni Jasminku, da ona više ne dolazi na presice Stožera, već da se pošalje netko drugi. Ova osoba je prema ovome počela djeliti novinare na podobne i nepodobne i uzela si za pravo da određuje tko će biti takozvani novinar u takozvanom portalu Muralist i tko može dolaziti na njihove presice! Ako je tako, onda vas molim gospodo, da nam više ne šaljete pozivnice za konferencije za medije jer naša novinarka očito ne spada u ovo visoko obrazovano društvo i intelektualnu elitu Međimurja.

Pošto je poziv stigao s nepoznatog broja urednik je radi provjere taj broj povratno nazvao i ispostavilo se da je broj stvarno iz Međimurske županije. Na pitanje osobi koja se javila, je li on nazvao urednika Muralista, dotični je to negirao tvrdeći da je to broj centrale, da oni imaju pet linija i da je nemoguće saznati tko je zvao. Evo i broja: 099 733 2029. Kako ste primijetili to je broj mobitela, a ne kućni. Zaključke izvedite sami.

I sada se nameće samo jedno pitanje. Ima li to sve smisla jer onaj koji ne misli kao Stožeraši, nego svojom glavom, redovito je ponižavan, vrijeđan i omalovažavan jer propitkuje njihovu „istinu“ ili bolje rečeno dogmu.

Urednik Muralista Rajko Tomanić

Video: Jasminka Podvez

VIDEO: