ANDREJ PLENKOVIĆ OTVORIO ISPOSTAVU HITNE MEDICINE U MURSKOM SREDIŠĆU

Danas u petak, 12.05.2017.godine predsjednik Vlade Republike  Hrvatske  Andrej Plenković, svečano je otvorio  ambulantu Hitne medicine. Pored velikog broja građana ovom velikom trenutku za grad Mursko Središće, kao i za cijeli ovaj dio Međimurja  uz predsjednika prisustvovali su i svi oni koji su jako potrudili da se ovaj projekt ostvari.

01

01a

Tako su prisutni bili ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu MŽ Tomislav Novinšćak, ravnateljica Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević , ravnatelj bolnice Čakovec Robert Grudić, voditelj Hrvatskog Zavoda  zdravstveno osiguranje Čakovec Zoran Lukman , voditelj Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje ZG Josip Silovski, načelnici Općina Sv.Martin na Muri, Selnica, Vratišinec, Sveti Juraj na Bregu , saborski zastupnik Darko Horvat, načelnica općine Narda Krisztina Glavanics, direktori gospodarskih subjekata s područja Grada M. Središće, župan Međimurske županije Matija Posavec ,župnik vlč.Tomislav Antekolović, predsjednik Uprave Hamag Bicro Vjeran Vrbanec, zamjenik načelnika Zvonko Vrtarić, predsjednik  Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, voditeljica Odsjeka za  zdravstvo,socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić-Grlić te ravnateljice Dječjih vrtića Pahuljica i Maslačak,  te najzaslužniji što je ovaj projekt  tako dobro uspio domaćin gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak.

 

02

02a

02b

 Hitna medicina smještena u M. Središću u ulici Josipa Šajnovića i zapošljava 10 sestara i tehničara. Ono što je posebno važno naglasili, a naglasili su i svi  oni koji su uzeli riječ je to da je  veoma bitno to što je ovaj projekt uspio zbog odlične suradnje lokalne, županijske i državne vlasti .

003

03

03a

03b

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prvo je čestitao svim građanima Grada M. Središće Dan grada te rekao da Međimurje spada u naše najrazvijenije regije, a i sam je svjestan problema oko prometa s kojim se bori Grad M. Središće, a kojim je bio upoznat još kod svog prvog posjeta gradu. Rekao je da se taj problem rješava  pa je tako zato u posjetu bio i ministar prometa te su već i poduzeti neki konkretni potezi.

04

04a

04b

Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne počevši od predsjednika Vlade te mu zahvalio što je posjetio naš grad. Ono  što je posebno važno za reći je to da su nas do sada samo hvalili kako smo dobri, kako možemo biti primjer Hrvatskoj, i kako su Međimurci vrijedni uz male plaće. No ostane li se na tome to su samo puste priče . Prava priča je ovo danas, kada se iz državnog proračuna odobri financiranje elementarnih potreba građana, kad se  otvara Hitna koju nikad dosad nismo imali. I on je naglasio sinergiju lokalne,županijske i državne vlasti pa zbog toga danas imamo  i otvaramo Hitnu službu.

05

05a

05b

I još je nešto zamolio predsjednika Plenkovića. Naime nama u Središću treba most, onaj pravi, most i zaobilaznica i zato je zamolio predsjednika da svojim autoritetom i položajem pomogne u rješavanju tog problema. Prisutnima su se još obratili Tomislav Novinščak, Maja Grba-Bujević i Matija Posavec.

06

06a

06b

06c

Spletom međimurskih kola mališani vrtića „Maslačak“  još su više upotpunili ovaj svečani trenutak za ovaj dio Međimurja. Sam objekt  kao i sve prisutne  blagoslovio je velečasni Tomislav Antekolović.

 

(Z. Rihtarec, foto A. Jurak, ZR)

unnamed (8)

unnamed (10)

07

07a

07b

07c