Ana Krčelić iz Čakovca: 16-godišnja fotografkinja, model, promotor, članica franjevačke mladeži…

Mnogi mladi trebali bi početi raditi i usavršavati svoje znanje kroz svoje hobije koji mlade potiču na razmišljanje i snalaženje u ovom svijetu koji je jedan veliki vrtlog i uvijek se ti može ukazati prilika za uspjeh samo moraš znati kako ju uhvatiti i da je učenje rad.

Razgovarala sam s djevojkom koja  ima šesnaest godina, a već  se po mnogo čemu razlikuje od svojih vršnjaka. Ana Krčelić iz Čakovca je djevojka koja može biti uzor svojim vršnjacima, ali i onim starijim i mlađim, članica je franjevačke mladeži, predstavlja brendove, kandidatkinja je za Miss supernational,  fotografira raznolike detalje,  te je sudjelovala na četiri izložbe i uz to je učenica Gospodarske škole Varaždin, smjer upravni referent.  U nastavku nam otkriva kako joj uspijeva uskladiti sve poslovne i školske obaveze.

Što te je odvelo na natječaj za Miss supernational Varaždinske županije?

Dobila sam poziv pa sam odlučila da želim isprobati nešto novo i vidjeti kako sve to funkcionira.

Baviš se fotografijom, da li sebe više vidiš ispred objektiva ili iza?

Istina, bavim se fotografijom već četiri godine te sam članica Foto kluba Čakovec. Kako sam prvo počela iza objektiva mislim da se tu vidim više, no nije mi loše ni ispred objektiva. Nedugo sam se počela baviti modelingom pa ne mogu sa sigurnošću reći gdje mi je ljepše, sve ima neke svoje ljepote.

Do sada sam sudjelovala na četiri izložbe fotografija od čega je jedna na međunarodnoj razini, a sada sve češće predstavljam razne modne brendove, salone itd. Uglavnom sam zadovoljna svojim radom bilo to u fotografiji ili modelingu.

Učenica si 2. razreda Gospodarske škole Varaždin smjer upravni referent, kako usklađuješ svoje školske obaveze i svoje aktivnosti kojih je bezbroj?

Da stvarno je bezbroj aktivnosti, uz fotografiju i modeling članica sam franjevačke mladeži te redovito odlazim u teretanu te tako održavam zdrav život, a uz to sam promotor  i ambasador za razne evente i brendove. Nije lako uskladiti sve te obaveze uz školu, ako sam već sama odlučila baviti svime time moram imati nekakav raspored i biti prema svim obavezama odgovorna. Sve se da ako hoće, a uvijek je isti cilj  raditi što voliš.

Na koje si događaje, na kojima si bila promotor, najviše ponosna zbog uspješnosti?

Zasigurno Crush eventima i Forestlandom! Na tim eventima prodam najviše karata za što me dočeka neka nagrada.

Što bi poručila svojim vršnjacima, kako bolje napredovati i postići svoje snove?

Uvijek treba imati cilj i sve raditi sa hrabrošću i ne se bojati poraza i neuspjeha. Ako nam se i uspon čini pretežak, trebamo zamisliti kakav nas pogled čeka na vrhu. Uvijek imajte na umu da ne idemo na vrh da bi nas svijet vidio nego da mi vidimo svijet, jer čovjeka s ciljem motivira želja da postigne nešto, a ne da pobjedi druge. Sve raditi u veselju, kako i glasi geslo  X. Nacionalnog susreta FRAMA-e u Metkoviću (na kojima sam sudjelovala proteklih par dana) „Služite  Gospodinu u veselju“!

(Ivana Radiković, foto: arhiva AK)