ALARM ZBOG OPASNOG VREMENA – U HRVATSKU DOLAZI GRMLJAVINSKO NEVRIJEME S OLUJNIM VJETROM I TUČOM

Zbog mogućnosti obilnije kiše meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Hrvatsku u kojoj je uz grmljavinske pljuskove moguća i tuča.

Početak tjedna obilježilo je oblačno vrijeme, a takvo se nastavlja i u utorak diljem zemlje, javlja DHMZ.

U iduća tri dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme. U srijedu će povremene kiše još biti u mnogim krajevima, osobito u Dalmaciji gdje se kiša očekuje i u četvrtak. U Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom.

 Na Jadranu će vrijeme biti promjenljivo, a unutrašnjost Hrvatske mahom oblačno s povremenom kišom uglavnom u gorju i Slavoniji, a posebno u Dalmaciji u kojoj su mogući grmljavinski pljuskovi. Najniža će se temperatura kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19 °C. 

 

Promjenljivo i oblačno vrijeme bit će do kraja tjedna. U Dalmaciji su mogući i jači pljuskovi s gmljavinom, dok će se u petak vrijeme ponešto popraviti te će biti sve toplije. Zbog mogućnosti obilnije kiše meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Dalmaciju u kojoj je uz grmljavinske pljuskove moguća i tuča. Takvo upozorenje odnosi se na opasne vremenske uvjete koji mogu izazvati ljudske žrtve. (foto R. Tomanić)