Aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom veljače

Tijekom veljače 2018. policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su ukupno šest preventivnih aktivnosti.

Policijski službenici policijskih postaja Čakovec, Prelog, Mursko Središće i Postaje prometne policije Čakovec u Dekanovu, Prelogu, Svetom Martinu na Muri i Donjoj Dubravi te u dva navrata u Čakovcu, provodili su preventivne aktivnosti koje proizlaze iz preventivnih projekta i akcija “Zajedno do veće sigurnost“, “Ispravno odluči“, “Zajedno“ i “Manje oružja, manje tragedija“.

Tijekom provođenja aktivnosti iz preventivnog projekta “Manje oružja, manje tragedija” građani su dragovoljno predali zračnu pušku, ručnu bombu M-75, četiri komada streljiva, dva pištolja ručne izrade i kundak lovačke puške s mehanizmom za okidanje.

Ujedno, na informativnim punktova predstavljene su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala i ostalim sudionicima u prometu, a posebno prema starijim osobama i školskoj djeci.

(http://medjimurska.policija.hr,  foto PU međimurska)