AKTIVNI UMIROVLJENICI ORGANIZIRAJU IZLET U DUBROVNIK I DELTU NERETVE

Podružnica umirovljenika Mursko Središće ističe se svojom aktivnošću tijekom cijele godine .

 Organiziraju se izleti, ljetovanja , zajednička druženja sa  drugim podružnicama koje uvijek  završavaju pjesmom i plesom. Veoma je velika suradnja i sa  Klubom za starije osobe “Mura” M.Središće  u čijim se prostorijama na autobusnoj stanici odvijaju tjedna druženja /utorak,petak/ uz kartanje bele , streljaštvom iza same stanice gdje članovi podružnice marljivo vježbaju za takmičenja na kojima postižu solidne rezultate. Tako i sada u zadnjem kvartalu godine također organiziraju aktivnosti svojih članova te im tako čim više uljepšati svakodnevnicu.

Pa krenimo redom i upoznajmo se sa rasporedom njihovih  aktivnosti:

Podružnica umirovljenika i Klub za starije osobe ” Mura ” M . Središće organiziraju besplatnu informatičku radionicu   24.09. 2014 godine sa početkom u 9 . sati u prostorijama bivše autobusne stanice ( Klub za starije osobe , Podružnica umirovljenika).  Radionici mogu prisustvovati osobe starije od 60.godina i svi članovi Podružnice umirovljenika.

25.09.2014 godine u 18 sati Klub organizira i predavanje sa temom Povišeni krvni tlak uz mogućnost mjerenja također u prostorijama kluba.

15. , 16. i 17. listopada 2014. godine organizira se izlet u Dubrovnik i deltu Neretve  uz berbu mandarina. Izlet se organizira za sve članove umirovljenika po cijeni od 1.120,00 kuna a moguće je i obročno plaćanje. Rok prijave je do 05 . 10. 2014 godine u prostorijama Podružnice .

Kao i prošle godine Grad Mursko Središće i Podružnica umirovljenika  povodom Božića i Nove godine planiraju dati pripomoć umirovljenicima slabog materijalnog stanja . Pravo na pripomoć imati će domaćinstva čiji mjesečni iznos primanja nije veći od 2.000,00 kuna po osobi. Uzdržavane osobe smatrati će se sve osobe do punoljetnosti. Svi umirovljenici koji imaju pravo na pripomoć moraju se javiti u Podružnicu. ROK PRIJAVE JE DO 15 . 11 /STUDENI/ 2014 . godine uz predočenje zadnjeg odreska mirovine .

 

                                                                                                     (Z. Rihtarec)