Akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

Priveli smo kraju akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” uz Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače.

Ovogodišnja akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!” provodila se u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!” te su se na Dječjem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski sakupljale slikovnice i dječje knjige. Donirano je ukupno cca. 190 primjeraka, a dio donacije je iz fonda Dječjeg odjela Knjižnice. U akciju su se uključili pojedinci kao i DV Zvončić te DV Cvrčak.

Knjige iz ovogodišnje akcije donirali smo Pedijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec, MURID Međimurska Udruga Za Ranu Intervenciju U Djetinjstvu , POGLED – udruga za autizam te Centru igre i knjižnici igračaka ‘Krenimo zajedno’ Mala Subotica.

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec se u akciju darivanja knjiga uključila prvi puta 2015. godine. Dakle već 9. godinu zaredom sudjelujemo u ovoj hvalevrijednoj akciji te je kroz ovih devet godina prikupljeno oko 2440 slikovnice i knjiga za djecu, što iz otpisanog fonda Knjižnice, što donacijama vrtića, škola i pojedinaca. Skupljene slikovnice su svoj put do djece našle u pedijatrijskim ordinacijama, pedijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec, Udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, Udruzi za autizam “Pogled”, Udruzi udomitelja,…

Dječji odjel
Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec